PPD donirao Vukovarske leptiriće

Posted: 12th March 2014 by koma in Uncategorized
Comments Off on PPD donirao Vukovarske leptiriće
Predaja donacijskog čeka predsjednici udrugeZa 10.000 lajkova 100.000 kuna

Prvo plinarsko društvo doniralo je jučer tijekom utakmice „Medveščaka“ i praškog Leva u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu 100 000 kuna Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Vukovarski leptirići“.Sredstva su prikupljena u humanitarnoj akciji u organizaciji PPD-a i zagrebačkih Medvjeda tijekom koje su  svi navijači Medveščaka, ali i svi ljudi velikog srca, mogli na službenim web stranicama Medveščaka i na Medveščakovim društvenim mrežama „lajkati“ crteže djece iz udruge „Vukovarski leptirići“ i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svaki „lajk“ na određeni crtež  Prvo plinarsko društvo  nagradilo je s 5 kuna donacije Udruzi. U svega 3 dana od početka akcije prikupljeno je planiranih 10 000 lajkova, stoga je PPD odlučio poduplati iznos te ukupna donacija iznosi 100 000 kuna. Sredstva će se iskoristiti za kupnju lasera niske frekvencije pomoću kojega se brže i efikasnije prenose impulsi kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija između mozga i tijela.

Donaciju je na početku utakmice Viktoriji Matin, predsjednici Udruge „Vukovarski leptirići“ uručio Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva. -Svaki vaš lajk, njih 10 000,  Prvo plinarsko društvo nagradilo je s 5 kuna, no zbog vaše velike podrške, PPD je odlučio poduplati iznos donacije, stoga  ukupna donacija PPD-a Udruzi „Vukovarski leptirići“ iznosi 100 000 kuna. Hvala svim navijačima Medveščaka na podršci, bez vas  ova akcija ne bi bila moguća- zahvalio je glasačima Pavao Vujnovac.

Prvo plinarsko društvo i lani je doniralo 70.000 kuna Vukovarskim leptirićima za nabavu Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar.

Udruga „Vukovarski leptirići“ osnovana je 2011. godine i okuplja 45 – ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga „Vukovarski leptirići“ nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.

izvor: hrv.hr

Comments are closed.